Έκθεση «Δρώμενα», «Φεστιβάλ Βόλου 2016»

Το θέατρο, ο χορός και γενικά τα διάφορα δρώμενα αποτελούν από την αρχαιότητα κύρια μέσα έκφρασης των ανθρώπων. Λειτουργούν ως δίοδος για τα ένστικτα, τα βαθιά συναισθήματα και τις ανησυχίες και παράλληλα μεταφέρουν τις πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές αξίες κάθε εποχής στη διάρκεια των αιώνων. Η φωτογραφία είναι ένα σχετικά νέο μέσο, που ο κύριος σκοπός δημιουργίας του υπήρξε η καταγραφή της πραγματικότητας. Είναι όμως μόνο αυτό; Δημιουργεί ο φωτογράφος ένα νέο έργο τέχνης από ένα ήδη υπάρχον ή απλώς προσπαθεί να αποτυπώσει το ίδιο το θέμα;

Η φωτογράφηση ενός καλλιτεχνικού έργου αποτελεί κάθε φορά ένα στοίχημα για τον φωτογράφο, όχι τόσο λόγω των τεχνικών δυσκολιών αλλά κατά πόσο θα μπορέσει να δημιουργήσει και ο ίδιος ένα νέο έργο τέχνης. Οι συμμετέχοντες στην έκθεση εμπνέονται, πειραματίζονται και εικονοποιούν λαϊκά δρώμενα, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις σε αυτοτελή έργα. Ο καθένας με τη δική του ματιά μας μεταφέρει στην κάθε παράσταση, ίσως όμως ανοίγει και ένα παράθυρο στον ίδιο του τον εαυτό.

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Βόλου 2016», το πρώτο Φεστιβάλ αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες, παρουσιάζοντας έργα των μελών της, με φωτογραφίσεις κάθε είδους δρώμενων.

ALICE

"Θυμάμαι την Αλίκη ως ράφτρα στη Νέα Υόρκη του 1857, να παλεύει για καλύτερες συνθήκες εργασίας και λίγα χρόνια αργότερα, τα τραπουλόχαρτα να της χαρίζουν μια μέρα να γιορτάζει και να διεκδικεί την έξοδό της απ’ τη λαγότρυπα.

MARE NOSTRUM

Είκοσι τρία μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 10 χρόνων του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκθέτουν φωτογραφίες τους με θαλασσινά τοπία και σκηνές από ανθρώπινες δραστηριότητες κοντά και μέσα στη θάλασσα μας, την Τρίτη 22 Μαΐου, 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής, στο Φυτόκο.

«ΑΠopsis – ΚΑΤopsis»

Έκθεση Φωτογραφίας «ΑΠopsis – ΚΑΤopsis» - «Ο τόπος από κοντά... κι από ψηλά».