Λίγη ιστορία

Τόσο το ενδιαφέρον μας για τη φωτογραφία όσο και η ενασχόλησή μας με τα φωτογραφικά δρώμενα της περιοχής, μας ώθησαν να συγκεντρωθούμε στις 2 Μαρτίου 2006 και να αποφασίσουμε την ίδρυση της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

Οι στόχοι της Λέσχης μας, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι μεταξύ άλλων η προώθηση και η προβολή της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, η διάσωση και οργάνωση φωτογραφικών αρχείων που έχουν σχέση με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, καθώς και η καλλιέργεια της επικοινωνίας και της συνεργασίας της Λέσχης μας με άλλους φορείς σχετικούς με το αντικείμενο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Μετά την αναγνώριση της Λέσχης μας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, συγκαλέσαμε στις 21 Ιουνίου 2006 την πρώτη μας Γενική Συνέλευση και εκλέξαμε Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή. Αποφασίσαμε ομόφωνα την διοργάνωση σε ετήσια βάση σειράς εκδηλώσεων για την Καλλιτεχνική Φωτογραφία με τίτλο «Νοέμβριος Φωτογραφίας» και την κήρυξη του Δημήτρη Λέτσιου ως Επίτιμου μέλους της Λέσχης μας, σαν ελάχιστη αναγνώριση του έργου του. Τα  μέλη της Λέσχης, που ξεκινήσαμε αυτή τη προσπάθεια, δημιουργήσαμε ένα χώρο ζωντανό και φιλόξενο, ανοικτό σε κάθε έναν που αγαπά τη φωτογραφία ή ενδιαφέρεται γι’ αυτήν με κάθε δημιουργικό τρόπο.

Οι καθιερωμένες εβδομαδιαίες συναντήσεις

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Νέας Ιωνίας (Σταδίου με Μανδηλαρά). Σε αυτό το κτίριο των πλούσιων πολιτιστικών δράσεων, πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη οι συναντήσεις των μελών και των φίλων της λέσχης, για να παρακολουθήσουμε τις προβολές-παρουσιάσεις και να συζητήσουμε τα θέματα της Λέσχης.

Γίνε Μέλος της ΦΛΒ

Μπορείς να κατεβάσεις την Αίτηση Εγγραφής Μέλους εδώ (pdf, 81KB) (ΔεξιΚλικ, αποθήκευση).

Διοικητικό Συμβούλιο

Στις 27/01/2016 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής. Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο (επταμελές) ήταν οι (σε παρένθεση οι σταυροί που έλαβαν): Αλεξίου Απόστολος (15), Γερόπουλος Ιωάννης (22), Δαπόντας Σπυρίδων (13), Ζωγράφος Λεωνίδας (18), Καζεπίδης Βασίλειος (5), Μουρτζούκος Λέων (21), Μπαρμπαγιάννης Δημήτριος (15), Παπασταύρου Σοφία (16), Τριανταφυλλόπουλος Γεώργιος (10) και Φανός Νέστωρ (19). Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή (τριμελής) ήταν οι (σε παρένθεση οι σταυροί που έλαβαν): Ζαγορίτης Οδυσσέας (15), Κοϊνάκης Ιωάννης (24) και Πατακιούτης Θεόδωρος (19) οι οποίοι και εκλέγχθηκαν.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο συστάθηκε, μετά από παραίτηση του Φανού Νέστορα, σε σώμα ως εξής: Μουρτζούκος Λέων, Πρόεδρος, Γερόπουλος Ιωάννης, Αντιπρόεδρος, Παπασταύρου Σοφία, Γενική Γραμματέας, Μπαρμπαγιάννης Δημήτριος, Ταμίας και Αλεξίου Απόστολος, Δαπόντας Σπύρος και Ζωγράφος Λεωνίδας, Μέλη.

Το Εκθετήριο

Το Εκθετήριο φιλοξενεί τις γκαλερί των μελών της Φωτηογραφικής Λέσχης Βόλου. Είναι ο διαδικτυακός χώρος όπου τα μέλη εκθέτουν δημόσια φωτογραφική τους δουλειά.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην Γκαλερί, κλικάροντας στην επόμενη εικόνα:

flv gallery

Σημ.: το Εκθετήριο έχει ανοίξει, παρακαλούνται τα Μέλη να αρχίσουν να ανεβάζουν φωτογραφίες τους.

Υποκατηγορίες