Δευτέρα 20/5/2019 - Φωτογραφικό ταξίδι: Ομάν

Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη), Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 21:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Δευτέρα 8/4/2019 - Φωτογραφικό ταξίδι: Μαροκινή Σαχάρα

Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη), Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 στις 21:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Δευτέρα 25/2//2019 - Φωτογραφικό ταξίδι: Λάος

Στην καρδιά του χειμώνα ο φωτογραφικός χειμώνας θα μας πάει μακριά, στη νοτιοανατολική Ασία.

Κοπή πίτας 2019

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στις 11:00 π.μ., η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου θα συναντηθεί στο πατάρι του Εξάντα, Δον Δαλεζίου 11 μεταξύ Γαλλίας και Τάκη Οικονομάκη, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Καφές, συζήτηση, και όποιος κερδίσει το φλουρί θα φύγει με ένα ωραίο φωτογραφικό λεύκωμα. Όπως όλες οι δραστηριότητες της Λέσχης μας, η συνάντηση είναι ανοικτή σε όλους τους φίλους μας.

Δευτέρα 21/1/2019 - Φωτογραφικό ταξίδι: Μόσχα

Με την καλή χρονιά, ο φωτογραφικός χειμώνας θα μας φέρει στην ανατολική  Ευρώπη. Στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τη θρυλική Μόσχα.

Καλή Χρονιά!

2019 eyxes

Δευτέρα 17/12/2018 - Φωτογραφικό ταξίδι: Βρεττάνη

Δεκέμβριος, και ο φωτογραφικός χειμώνας είναι εδώ, στο Καφέ 4 Εποχές. Θα μας φέρει ξανά στη δυτική  Ευρώπη, στη Βορειοδυτική Γαλλία και θα μας ταξιδέψει στη Βρεττάνη, την περιοχή που βρέχεται από τη Μάγχη και τον Ατλαντικό Ωκεανό, παλεύει με την παλίρροια, κυριαρχείαι από κάστρα και μοναστήρια, στολίζεται από μικρές και μεγάλες όμορφες πόλεις και θαυμάζεται για την διατήρηση της πολιτιστικής και γλωσσικής ιδιαιτερότητάς της μέσα στη Γαλλική πραγματικότητα.

Δευτέρα 19/11/2018 - Φωτογραφικό ταξίδι: Νορμανδία

Ήρθε ο Νοέμβριος και ο φωτογραφικός χειμώνας είναι ξανά εδώ, στο Βόλο και στο Καφέ 4 Εποχές. Το μήνα αυτό θα μας φέρει ξανά στη δυτική Ευρώπη. Θα μας φέρει στην Βόρεια Γαλλία και θα μας ταξιδέψει στην Νορμανδία, την περιοχή που βρέχεται από τη Μάγχη, διαρρέεται από τον Σηκουάνα, στολίζεται από μικρές όμορφες πόλεις, θεοποιείται εικαστικά από το μοναδικό κάστρο-μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ και δοξάζεται από τα πεδία των μαχών και τις παραλίες της απόβασης του 1944.

Νοέμβριος Φωτογραφίας 2018, Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις του Νοεμβρίου Φωτογραφίας 2018.

"Νέα Ερείπια", Αβραάμ Παυλίδης, Μουσείο Πόλης Βόλου

Έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη "Νέα Ερείπια", εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 στις 20:00 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Καλό Πάσχα!

kalo pasxa 2018

Δευτέρα 12/3/2018 - Φωτογραφικό ταξίδι: Νότια Αφρική, Μέρος 2ο

Ο φωτογραφικός χειμώνας συνεχίζει τις εξορμήσεις του στο Καφέ 4 Εποχές και για τον Μάρτιο, θα μας ταξιδέψει ξανά στη νότια Αφρική, για να δούμε την Ζουαζηλάνδη και υπόλοιπη  Νοτιοαφρικανική Ένωση, από την χώρα των Ζουλού μέχρι την πόλη του Ακρωτηρίου.

Δευτέρα 12/2/2018 - Φωτογραφικό ταξίδι: Νότια Αφρική

Ο φωτογραφικός χειμώνας συνεχίζει τις εξορμήσεις του στο Καφέ 4 Εποχές και για τον Φεβρουάριο, θα μας ταξιδέψει στη νότια Αφρική, στην Βόρεια Νοτιοαφρικανική Ένωση, την χώρα των διαμαντιών, του χρυσού, του απαρτχάιντ και των σαφάρι και θα μας δώσει και μια γεύση από την Ζιμπάμπουε και την Μποτσουάνα.

24/1/2018: Γενική συνέλευση, αρχαιρεσίες, σύσταση διοικητικού συμβουλίου

Στις 24/1/2018, στο γραφείο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, Μανδηλαρά και Σταδίου, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Εφορευτική Επιτροπή: Πρ. Βασίλειος Νιμπής, μέλη Αικατερίνη Ζωγράφου, Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος. Ψήφισαν 24, έγκυρα 21, άκυρα 3.

Κατάταξη σταυροδοσίας για το Διοικητικό Συμβούλιο:
Παπασταύρου Σοφία του Σταύρου: 20
Μπαρμπαγιάννης Δημήτριος του Στεργίου: 20
Ζωγράφος Λεωνίδας του Γεωργίου: 19
Γερόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου: 16
Μουρτζούκος Λέων του Ασέρ: 14
Ανδριώτης Παναγιώτης του Ευαγγέλου: 14
Δαπόντας Σπυρίδων του Ιάσωνος: 12
Οι οποίοι και εκλέχτηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Κατάταξη σταυροδοσίας για την Εξελεγκτική Επιτροπή:
Δαπόντα-Χατζηβασιλείου Ελένη του Ιάσωνος: 14
Κοϊνάκης Ιωάννης του Νικολάου: 11
Δεληγιαννίδης Ιωάννης του Σάββα: 5
Ζαγορίτης Οδυσσέας του Βασιλείου: 5
Τσικρίκα Παρασκευή του Βαΐου: 2
Οι τρεις πρώτοι εκλέχτηκαν για την Εξελεγκτική Επιτροπή, ο Δεληγιαννίδης Ιωάννης του Σάββα με κλήρωση.

Συστάθηκε ομόφωνα σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Φωτογραφικής Λέσχης ως εξής: Πρόεδρος Μουρτζούκος Λέων του Ασέρ, Αντιπρόεδρος: Γερόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου, Γενική Γραμματέας: Παπασταύρου Σοφία του Σταύρου, Ταμίας: Μπαρμπαγιάννης Δημήτριος του Στεργίου, Μέλη: Ζωγράφος Λεωνίδας του Γεωργίου, Ανδριώτης Παναγιώτης του Ευαγγέλου, Δαπόντας Σπυρίδων του Ιάσωνος.

Δευτέρα 15/1/2018 - Φωτογραφικό ταξίδι: Ιορδανία

Ο φωτογραφικός χειμώνας μας καλωσορίζει στο 2018, στο Καφέ 4 Εποχές και θα μας ταξιδέψει στη ταραγμένη Μέση Ανατολή, σε μια όαση σχετικής ηρεμίας, την Ιορδανία.

Καλή Χρονιά!

2017eyxes

Έκθεση: Παγασητικός

Στα πλαίσια του Νοεμβρίου Φωτογραφίας 2017 της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης μελών της Λέσχης με θέμα "Παγασητικός".

Δευτέρα 13/11/2017 - Φωτογραφικό ταξίδι: Λεττονία

Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Ο φωτογραφικός χειμώνας συνεχίζεται  στο Καφέ 4 Εποχές και θα μας ταξιδέψει ξανά στον βορρά της Ευρώπης, αυτή τη φορά στην κεντρική βαλτική χώρα, την Λεττονία. Η Λεττονία, είναι μια μικρή χώρα με μικρό επίσης πληθυσμό στο ανατολικό άκρο της Βαλτικής που  χαρακτηρίζεται από την αρχοντική και επιβλητική πρωτεύουσά της, την Ρίγα, και από πράσινα απέραντα λιβάδια και λόφους. Είναι μια χώρα που τις περισσεύουν οι λίμνες και οι ποταμοί, και της λείπουν τα βουνά. Οι κάτοικοί της είναι διαφορετικοί στην Ευρώπη, όπως και οι Λιθουανοί, ντόπιοι λαοί, με δικιά τους ιδιαίτερη γλώσσα, και ζούνε αρμονικά με τη μεγάλη Ρωσική μειονότητα, κληρονομιά από την Τσαρική και την Σοβιετική εποχή, εποχές που θα αφήσουν και οι δύο τους, το δικό τους στίγμα στη χώρα και Ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Ρίγα. Το στίγμα της άφησε πρώτη η Χανσεατική Ένωση τον 13ο αιώνα και στη συνέχεια όλοι οι κατακτητές της, οι Δανοί, οι Τεύτονες ιππότες, οι Γερμανοί, οι Πολωνοί, οι Σουηδοί και οι Ρώσοι, και το άφησαν παντού, στις πόλεις και τα χωριά, στις πλατείες και στους στενούς δρόμους, στους ναούς και στα  κτήρια, στα τείχη και τις τάφρους, ακόμα και στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους.

Στο ταξίδι αυτό θα δούμε την πρωτεύουσα Ρίγα, με τον μέγιστο αρχιτεκτονικό της πλούτο, τα κτήρια της παλιάς πόλης που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα,  τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά και μπαρόκ κτήρια, το δημαρχείο, το κτήριο του συνδικάτου των μαυροκέφαλων,  τους θεόρατους ναούς, τους δρόμους της νεώτερης πόλης με τα αρτ νουβώ και αρτ ντεκώ αρχοντικά της, το πάρκο στο κέντρο της πόλης, τα πολύβουα και πεντακάθαρα στενάκια, τα ζεστά και μυρωδάτα καφέ, τα ευωδιαστά εστιατόρια. Θα κάνουμε  στάση στον πύργο της Τουράϊντα, αμυντικό κάστρο των καθολικών απέναντι στους ιππότες του τάγματος της Λιβόνια.  Θα δούμε το παραλιακό θέρετρο της Γιουρμάλα με τα πάμπολλα αρχοντικά της και θα κλείσουμε με το παλάτι Ρουντάλε , θερινή κατοικία του Δούκα της Κουρλάνδης. Το πέρασμα στην μεσαιωνική χώρα θα μας ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα μας εντυπωσιάσει.

Δευτέρα 4/12/2017 - Φωτογραφικό ταξίδι: Σιβηρία

Ο φωτογραφικός χειμώνας συνεχίζεται στο Καφέ 4 Εποχές και θα μας ταξιδέψει αυτή τη φορά μακριά στις ανατολικές εσχατιές της Ρωσικής επικράτειας, την Σιβηρία.

Παρασκευή 10/11/2017 8:30μ.μ.: εγκαίνια δύο εκθέσεων φωτογραφίας

Στα πλαίσια του Νοεμβρίου Φωτογραφίας 2017 της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, σας προσκαλούμε στα εγκαίνια δύο εκθέσεων φωτογραφίας στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” στον Βόλο, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ.: