Τη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, στις 7:30 το βράδυ, στο εκθετήριο του Μουσείου της Πόλης του Βόλου (Φερών 15, Παλαιά Βόλου), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Συνειρμοί».

Η έκθεση περιλαμβάνει τις φωτογραφικές εργασίες των Βασίλη Νιμπή και Θοδωρή Πατακιούτη, με τίτλους «Νυχτερινός επισκέπτης» και «Αποσυνδέσεις» αντίστοιχα. Οι δύο φωτογράφοι, με κοινό σημείο αναφοράς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου, εικονοποιούν την αλληλεπίδρασή τους με τις έννοιες «τρένο» και «σταθμός», επιλέγοντας την ερμηνεία που αντανακλά την προσωπική τους σχέση με το νόημα και τον συμβολισμό των λέξεων. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το πώς κοινά οπτικά ερεθίσματα οδήγησαν τους φωτογράφους σε διαφορετικά συνειρμικά μονοπάτια και κατά συνέπεια στη δημιουργία αφηγήσεων με διακριτό χαρακτήρα.

Η επιμέλεια της έκθεσης και το mentorship έγινε από τον Γιάννη Στρατουδάκη και τη Νατάσα Καρακατσάνη. Η έκθεση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Μουσείων - Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων, Βιβλιοθηκών Δήμου Βόλου και τελεί υπό την αιγίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Υπεύθυνη προώθησης είναι η Αγγελική Πατακιούτη και χορηγός επικοινωνίας ο ASTRA.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Αίγλης Δημόγλου και του Γιάννη Κουτή, οι οποίοι στήριξαν το εγχείρημα και πίστεψαν στη σημασία της υποκειμενικής προσέγγισης και του φωτογραφικού διαλόγου των εργασιών, χωρίς, δυστυχώς, να προλάβουν να τις δουν στους τοίχους του Μουσείου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός Δευτέρας, μέχρι και τις 14 Απριλίου 2024, κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου της Πόλης του Βόλου. (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 - 14:00 / Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00 / Σάββατο και Κυριακή 10:30 – 13:30)

https://www.facebook.com/profile.php?id=61555617879061