Ο Γιώργος Μπαλαδάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1959.Είναι αξιωματικός ε.α. του Π.Ν.

Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια φωτογραφίας με Έλληνες και ξένους επιμορφωτές από το 1985 έως και σήμερα. Το 2012 σπούδασε φωτογραφία στον ΑΚΤΟ με υποτροφία του περιοδικού Φωτογράφος.

Δραστηριοποιείται στον χώρο με προβολές παρουσιάσεις και εκθέσεις, ενώ παράλληλα διδάσκει από το 1995. Είναι πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων της Ε.Φ.Ε.

Στην φωτογραφική του πορεία έχει στο ενεργητικό του 14 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και Κύπρο, έχει επιμεληθεί 9 Ομαδικών από το 2015και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 130 ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Φωτογραφίες του ευρίσκονται σε Δημόσιες και Ιδιωτικές συλλογές, σε έντυπους και ψηφιακούς καταλόγους διεθνών διαγωνισμών, έχει αποσπάσει 650 διεθνή βραβεία φωτογραφίας ενώ από το 2014 και μετά συμμετέχει σε κριτικές επιτροπές διεθνών διαγωνισμών φωτογραφίας.

Φέρει τις διεθνείς διακρίσεις - τίτλους:

EFIAP/D3- M.PSA- c** MOL- GPUCrown 4- GPUVIP 4- GPUZEUS- E.HPS/platinum – MasterCPE- GPAPESGSPC- LegendarySilverL.APS/S

 

 


 

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 19.30, στο γραφείο της Λέσχης, στο Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας (Σταδίου & Μανδηλαρά), το μέλος της Λέσχης Νίκη Σβολιαντοπούλου, θα παρουσιάσει ένα οδοιπορικό, μία αποτύπωση της σημερινής εικόνας των Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας (Καλαβρία) και των Ελληνικών αποικιών της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας. Ακράγαντας, Σελινούντας, Συρακούσες, Ορτυγία.

 

 


 

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 19.30 στο γραφείο της Λέσχης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας, το μέλος της λέσχης μας Ελένη Βουραζέρη θα παρουσιάσει σειρά φωτογραφιών με θέμα "Οι Τελευταίοι Νομάδες"

« Πέρνα τα, βλάμη μ’, πέρνα τα αυτά τα μονοπάτια

γιατί δεν τα ξαναπερνάς, καημένε βλάμη μου…»

Ποιος το περίμενε πως οι στίχοι αυτού του παλιού κυρατζίδικου τραγουδιού, που αναφέρεται σε ένα κακό όνειρο που προμήνυε το τέλος ενός κυρατζή θα ταίριαζε σήμερα σαν εφιάλτης όχι σε κάποια αναγγελία αλλά στο ίδιο το διαφαινόμενο τέλος των μεταβατικών κτηνοτρόφων, αυτών που από τα προϊστορικά χρόνια κινούνται κάθετα από τα βουνά στους κάμπους καλοκαίρι χειμώνα σ’ ένα αέναο εκκρεμές με ορόσημα χρονικά τους καβαλάρηδες Αγίους, τον Άι Γιώργη και τον Άι Δημήτρη;

Βασίλης Νιτσιάκος

 

 


 

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στις 19.30, στο γραφείο της Λέσχης, στο Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας (Σταδίου & Μανδηλαρά), ο Πασχάλης Πασχαλόπουλος θα παρουσιάσει μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς.

Ερασιτέχνης φωτογράφος από το 1979 που βιωματικά έμαθε λίγα περί φωτογραφίας από τον πατέρα του που δούλευε περιστασιακά σαν πλανόδιος φωτογράφος, αρκετά όμως για να τον βάλουν στον μαγικό της κόσμο με μια παλιά τηλεμετρική φωτογραφική μηχανή στο χέρι παντού. Τα πρώτα σοβαρά βήματα στον κόσμο της φωτογραφίας ξεκίνησαν το 1990, στην τότε Κοινότητα νέων. Γινόταν τότε σοβαρή μαθησιακή δουλειά απ τον επαγγελματία φωτογράφο Γαρύφαλλο Γανωτόπουλο και αυτό το φωτογραφικό ταξίδι φέτος μετρά 34 χρόνια σοβαρής ενασχόλησης με όλα σχεδόν τα είδη φωτογραφίας και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις. Από το 2015 μέλος της φωτογραφικής ομάδας f1.2/50mm.

 


 

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στις 7:30μμ, στο γραφείο της στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου ολοκληρώνει τις αφιερωματικές εκδηλώσεις της για τη «γιορτή της γυναίκας».

Στόχος μας είναι όχι μόνο η προώθηση του έργου των γυναικών φωτογράφων της περιοχής μας, αλλά και η γνωριμία με το έργο των σημαντικών γυναικών φωτογράφων από τις απαρχές της φωτογραφίας μέχρι σήμερα.

Τι γνωρίζουμε για την Sarah-Anne Bright, την Gertrude Käsebier, την Annie Wardrope-Brigman ή την Adelaide Hanscom-Leeson;

Πόσο επηρέασαν οι γυναίκες φωτογράφοι την εξέλιξη της τεχνικής και της αισθητικής της φωτογραφίας;

Ο Λέων Μουρτζούκος παρουσιάζει αποσπάσματα από το έργο 20 γυναικών, πρωτοπόρων της φωτογραφίας, από τις απαρχές της έως τη δεκαετία του 1920.