Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, στις 7:30 μμ στο γραφείο της, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου Σταδίου & Μανδηλαρά, ο φωτογράφος Γαρύφαλλος Γανωτόπουλος θα παρουσιάσει τμήμα της δουλειάς του με θέμα "Φωτογραφία Δρόμου". Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

"Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων που ασχολούμαι με τη φωτογραφία δρόμου, έχω αναρωτηθεί πολλές φορές για τους λόγους που το κάνω αυτό. Δεν μου έδωσα ακόμη μία ικανοποιητική απάντηση. 

Μάλλον επειδή ίσως να έχω πολλές μικρές απαντήσεις, σαν βέργες, που όλες μαζί κάνουν ένα ισχυρό δεμάτι, δεμένο με μία κορδέλα που γράφει:  «η φωτογραφία δρόμου είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο είδος της φωτογραφίας που με ιντριγκάρει να αποτυπώνω στιγμιαίες καταστάσεις που εξελίσσονται σε δημόσιους χώρους».

Το κάνω ίσως επειδή δεν με αφήνουν αδιάφορο οι συνθέσεις, οι γραμμές, η γεωμετρία, η καθημερινότητα, οι ασχολίες και οι δραστηριότητες, οι εκφράσεις των ανθρώπων που υπάρχουν στους δρόμους σε ατομικό ή και σε ομαδικό πλαίσιο.

 Ίσως ακόμη, επειδή έχω την δυνατότητα να “κινούμαι” στα όρια μεταξύ της ευγένειας και του θάρρους ή της αισθητικής ευθυκρισίας και της τόλμης για να σηκώνω τη μηχανή για να αποτυπώσω αυτό που άλλοι ή δεν το βλέπουν ή δεν το θεωρούν αξιόλογο να φωτογραφηθεί."