Στην καρδιά του χειμώνα επανέρχεται ο φωτογραφικός χειμώνας στο Βόλο και στο Καφέ 4 Εποχές. Θα μας ταξιδέψει στην Ασία και συγκεκριμένα στην Βόρεια Ινδία, την αποκαλούμενη Κλασική και πιο συγκεκριμένα, στην Ινδία των Μογγόλων, των μεγάλων κατακτητών που για 350 χρόνια θα κατακτήσουν, θα κυβερνήσουν και θα στολίσουν τις πόλεις και τη χώρα.

 

Η  Ινδία είναι μια χώρα με μακραίωνη ιστορία. Πατρίδα πολιτισμών και θρησκειών, πατρίδα του Ινδουισμού, του Βουδισμού, του Ζαϊνισμού, των Σιχ, των Μπαχάϊ, της γιόγκα. Πατρίδα των πολιτισμών της Χαράπα, της Γκαντάρα, της κοιλάδας του Ινδού, των Μαούρια και του Ασόκα, των Γκούπτα, των Ελληνοβακτριανών Βασιλείων, των Τσιόλα, των Χοϊσάλα, των μουσουλμάνων, των Μογγόλων, των Πορτογάλων και των Ευρωπαίων. Πατρίδα πάνω από 1,3 δις ανθρώπων. Πατρίδα 20 γλωσσών και 200 διαλέκτων. Πατρίδα ανθρώπων που ζουν στην απόλυτη φτώχεια και στην άκρατη χλιδή. Πατρίδα της φαντεζί δόξας του Μπόλυγουντ και των ιερών αγελάδων. Πατρίδα απίστευτων αντιθέσεων. Μια χώρα αστείρευτη, που την ζήλεψαν όλοι οι μεγάλοι λαοί και οι μεγάλοι κατακτητές, για να θυμίσουμε μόνο τον Μέγα Αλέξανδρο, τους Πέρσες, τους μουσουλμάνους, τον Ταμερλάνο, τους Μογγόλους, τους Πορτογάλους, τους Γάλλους και τους Άγγλους.

img1

Στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσουμε την κλασική Ινδία όπου θα επισκεφτούμε τις πόλεις της Άγκρα, αρχική πρωτεύουσα των Μογγόλων, την Φατεπούρ Σίκρι επίσης πρωτεύουσας των Μογγόλων, της Τζαϊπούρ πρωτεύουσα των Μαχαραγιάδων του Ρατζαστάν και του Δελχί, πρωτεύουσα των μουσουλμάνων, των ύστερων Μογγόλων, των Άγγλων και της σημερινής Ινδίας. Στην Άγκρα θα δούμε το ‘ναό της αγάπης’ το Ταζ Μαχάλ, το κόκκινο φρούριο, τους τάφους επιφανών ανθρώπων και την ίδια την πόλη. Στο δρόμο για την Τζαϊπούρ θα δούμε την πόλη μουσείο του Φατεπούρ Σίκρι και την υδατοδεξαμενή του Αμπανέρι. Στην Τζαιπούρ θα δούμε το παλάτι–κάστρο του Αμπέρ, το παλάτι των γυναικών, το αστεροσκοπείο, τους τάφους και την πόλη. Στο Δελχί θα δούμε το Νέο και το παλιό Δελχί, τον τάφο του Χουμαγιούν, τον μιναρέ Κουτάμπ, το μεγάλο τζαμί, τους ναούς των Μπαχάι, των Σιχ, της Λάκσμι και τον τάφο του μεγάλου ηγέτη της ανεξαρτησίας, του Μαχάτμα Γκάντι. Στο σεργιάνι μας αυτό θα δούμε παλάτια, περίτεχνους ναούς και τζαμιά, επιβλητικά δημόσια κτήρια, περήφανα κάστρα και πανέμορφους κήπους. Σε όλα αυτά απεικονίζεται το παρελθόν και η μακραίωνη ιστορία μιας χώρας που, παρά την απίστευτη φτώχεια των μαζών δεν έχασε ποτέ την ομορφιά  της, την αξιοπρέπειά της και την αυτοκρατορική της αίγλη. Η όψη αυτή θα μας ενθουσιάσει και θα μας εντυπωσιάσει. Ένα ταξίδι διαφορετικό, ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα, ένα ταξίδι με  χρώμα, με πολύ χρώμα, με συνταρακτικές σκηνές, με φαντασία και αγωνία, ένα ταξίδι στην Ινδία των Μογγόλων, θα απολαύσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη) την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 στις 21:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

img2