Ο φωτογραφικός χειμώνας συνεχίζεται  στο Καφέ Όπερα και θα μας ταξιδέψει στον παγωμένο βορρά της γηραιάς ηπείρου, για να επισκεφτούμε, την Νορβηγία, την χώρα των Βίκινγκς, των Τρολλς και των φιόρδ.

20120313 1

Η Νορβηγία, είναι μια σχετικά μεγάλη χώρα με μικρό πληθυσμό που πλαισιώνεται από μεγάλο αριθμό νησιών, χαρακτηρίζεται από στενά, βαθειά και μακριά θαλασσινά φαράγγια, τα περίφημα φιόρδ, στολίζεται από λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες, λιβάδια αλλά και από υποδειγματικές πανέμορφες και πεντακάθαρες πόλεις και χωριά, στεφανώνεται από τεράστια πανύψηλα βουνά, από παγετώνες και από το λαμπρό ήλιο του μεσονυκτίου, θερμαίνεται από το ρεύμα του κόλπου  και απειλείται  και προστατεύεται από τα Τρολλς. Στο ταξίδι αυτό θα δούμε μεγάλες πόλεις, όπως, την  πρωτεύουσα  Όσλο με το κάστρο, το παλάτι, το κοινοβούλιο, το δημαρχείο, την παραλία και τους πεζόδρομους, το Μπέργκεν και την υπέροχη θέα του από το ψηλά, το Τρόντχαϊμ με το Μπρύγκεν, το παλιό λιμάνι  και τις αποθήκες του, τον καθεδρικό ναό Νίδαρος και το Λευκό Όλεσούντ. Θα δούμε, θα διασταυρώσουμε και θα διασχίσουμε πολλά φιόρδ, όπως το Σόνγκνταλ, και το ομορφότερο όλων, το  Γκαϊράνγκερ. Θα δούμε δεκάδες πολύβουων και ήρεμων καταρρακτών, διαφόρων μεγεθών, δεκάδες  βιαστικών ρυακιών, ορμητικών ποταμών, και ήρεμων  λιμνών. Θα δούμε μικρές πόλεις, χωριά, χωριουδάκια, οικισμούς, απομονωμένα σπίτια στα πιο απίθανα μέρη και τουριστικές καλύβες, σε χαράδρες, σε λοφίσκους, σε πλαγιές, σε δασάκια, σε βράχους και στη μέση του πουθενά. Θα δούμε καταπράσινες κοιλάδες, δασωμένες πλαγιές, χιονισμένες κορυφές και τον  παγετώνα Μπρίκσνταλ. Θα δούμε ανθρώπους στην καθημερινότητά τους και θα δούμε πως γιορτάζουν την μεγαλύτερη γιορτή τους, το θερινό ηλιοστάσιο και θα δούμε τα τρόλλς, τα  μυθικά πλάσματα, τους καλικάντζαρους  της Σκανδιναβικής μυθολογίας.

Η Νορβηγία με τις πόλεις της, τα δάση της, τα καθαρά νερά της, τους καταρράκτες της , τα σκορπισμένα  χωριά, και τη φύση στο σύνολό της θα μας ενθουσιάσει και ταυτόχρονα εντυπωσιάσει  σε  ένα ταξίδι  με φαντασία, που θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην  φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ Όπερα(Όγλ 1) την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 22:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

20120313 2