Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στις 8:00 μμ, στο γραφείο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας ο Κωνσταντίνος Θεμελής θα παρουσιάσει τη δουλειά του πάνω στην «Αστροφωτογραφία Τοπίου».

west shelter horizontal revisited

Ο Κωνσταντίνος Θεμελής, όπως μας λέει, μπήκε στον κόσμο της φωτογραφίας το 2013 για να εκφράσει το πάθος του για την φύση, τον νυχτερινό ουρανό και το διάστημα.

«Εμπνευσμένος από τον Carl Sagan και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, πήρα την πρώτη μου DSLR και άρχισα να πειραματίζομαι στην αστροφωτογραφία τοπίου. Η στιγμή που τράβηξα την πρώτη λήψη, ήταν καθοριστική για μένα και αμέσως ήξερα ότι αυτό θα ήταν το πάθος μου. Τα αστέρια, ο Γαλαξίας, οι αστερισμοί, τα βουνά και τα όμορφα φωτισμένα τοπία είναι μερικά από τα πολλά θέματα που με ενθουσιάζουν. Μετά από πολύ σκληρή δουλειά, το 2018, άρχισα να συνεργάζομαι με την Canon Ελλάδας. Το ταξίδι μου από τότε γίνεται συνέχεια πιο συναρπαστικό, καθώς προσπαθώ να ταξιδεύω, να βρίσκω νέες τοποθεσίες, να διοργανώσω σεμινάρια και να εμπνέω τους ανθρώπους να ασχοληθούν με την αστροφωτογραφία.»

Η είσοδος, όπως πάντα, είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ιστοσελίδα που ο Κωνσταντίνος Θεμελής παρουσιάζει τη δουλειά του είναι η: http://www.constantinethemelis.com/