Την Τετάρτη 25/4 στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου παρουσιάζονται προβολές φωτογραφιών δύο μελών της, του Άποστόλη Γρηγορίου και του Γιάννη Δεληγιαννίδη.

 

 

Ο Απόστόλης Γρηγορίου είναι στρατιωτικός στο επάγγελμα και   ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία από το 2004,οπου ξεκίνησε απο  τον Δίαυλο παρακολουθώντας τα σεμινάρια φωτογραφίας του. Το θέμα της  προβολής του είναι το δρώμενο του Βενετσιάνικου γάμου στη Ζάκυνθο  (Τζάντε) του 16ου αιώνα.Πρόκειται για μια αναπαράσταση της πανηγυρικής  υποδοχής του γαμπρού-νικητή από την ναυμαχία της Ναυπάκτου, της πομπής των δωρων προς τη νύφη και το γαμπρό,τα προικιά της νύφης, της στέψης του ζευγαριού και του γλεντιού που ακολουθεί ένα γάμο. Η κινησιολογία θυμίζει έντονα  όπερα,ενώ ήχοι μπαρόκ μουσικής γεμίζουν την ατμόσφαιρα.

20120425 1

20120425 2

Ο Γιάννης Δεληγιαννίδης εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και  ασχολείται ερασιτεχνικά με την  φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας  του'80.Η αγορά της πρώτης του ψηφιακής SLR αλλά και η δυναμική παρουσία της φωτογραφίας γενικά στο internet, τον ώθησαν να ασχοληθεί εντονότερα. Το βασικό του θέμα είναι οι άνθρωποι και ειδικότερα το πορτραίτο, οπου τον απασχολεί κυρίως η αποτύπωση  συναισθημάτων, εκφράσεων, ανθρωπίνων σχέσεων. Tο τελευταίο διάσατημα ασχολείται και με την φωτογράφιση του μικρόκοσμου.

20120425 3

20120425 4