Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στις 20:30 η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου φιλοξενεί τον εικαστικό και δάσκαλο Κώστα Κομνηνό, ο οποίος θα παρουσιάσει video με θέμα «Η μετάπλαση της μορφής». Στη συνέχεια θα μιλήσει για το πέρασμα από την παραστατική εικόνα στην αφηρημένη, μέσα από διαδοχικές μεταπλάσεις ή μετεξελίξεις της μορφής.

 

 

20120516 1

Ένα θέμα που απασχόλησε τους ερευνητές της μορφής και της εικόνας και τους οδήγησε στη σύγχρονη τέχνη και έκφραση μέσω αυτής. Ο Κώστας Κομνηνός θα μιλήσει για το πως κάποιος αναδομώντας τη μορφή, δηλαδή μέσα από τη διάσπαση και την ανασύνθεση της τελικά αναζητά τη μορφή της δικής του ύπαρξης. Και πως μπορούμε αναζητώντας το βλέμμα του θεατή να του προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία θέασης προς το έργο μας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για τη δομή, τη δόμηση και την αποδόμηση της εικόνας.

20120516 2

 

Βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1992 - ΄97) με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβέτειου  Ιδρύματος  Ζαγοράς. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα, Δράμα και σε διάφορα χωριά του Πηλίου. Το 2006 εξέθεσε στην γκαλερί   ¨Art Present¨, του Παρισιού. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Χανιά, Ύδρα, Βόλο, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας, Πειραματικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Νεάπολη Θεσσαλονίκης, Κοζάνη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Επίσης στη γκαλερί «Art’ et Miss» στο Παρίσι, στο 22ο Salon de Printemps, La, Ferriere – France. Φέτος συμμετείχε στην ομαδική έκθεση Βολιωτών καλλιτεχνών  «Η Τέχνη Στην Πόλη - Οδό Δημητριάδος». Έχει πάρει μέρος σε συμπόσια καλλιτεχνικής δημιουργίας στη Μακρινίτσα, στη Χαλκιδική και στη Βουλγαρία Από το 1998  διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα σε σχολές και ιδρύματα του Βόλου και της Περιφέρειας. (Κέντρο Απεξάρτησης ναρκωτικών ΚΕΘΕΑ  ΕΞΟΔΟΣ, ΚΕΚ-  ΔΕΟΒ, κ.α). Επίσης από το 1999 διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα για την προετοιμασία των υποψηφίων στις Σχολές Καλών Τεχνών και από το 2004 διατηρεί το δικό του εργαστήριο. Δίδαξε επίσης σε σεμινάρια Αμερικανών φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών της Καλιφόρνιας στην Άφησσο. Ασχολήθηκε επίσης με την κατασκευή σκηνικών στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, σε καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και σε εκδηλώσεις του Δημοτικού ΙΕΚ. 1992 Κατασκευή σκηνικών στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Από το 1999 έως σήμερα διδάσκει ελεύθερο σχέδιο, χρωματολογία και οπτική σύνταξη σε όλες τις ειδικότητες του  ΙΕΚ Δήμου Βόλου

20120516 3