Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας (Λεωφ. Μανδηλαρά & Σταδίου),δυο φωτογράφοι-μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου θα προβάλλουν από μια θεματική ενότητα ο καθένας.

 

 

Ο Δημήτρης Μαραγκόζης θα παρουσιάσει  μια προβολή εικόνων σε ασπρόμαυρο με τίτλο “Αστικές Φόρμες”. Το υλικό που θα παρουσιαστεί αποτελεί κυρίως συλλογή της δουλειάς του φωτογράφου τα τελευταία έτη. Ο φωτογραφικός φακός κινείται στο χώρο των σύγχρονων πόλεων εστιάζοντας σε διαφορετικής κλίμακας στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος. Η παρουσίαση των φωτογραφιών θα πραγματοποιηθεί αναμιγνύοντας με εικαστικό τρόπο στοιχεία όπως αστικά τοπία, βιομηχανικά κελύφη, εσωτερικά στοιχεία, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, σκιάσεις και μοτίβα.Την εικαστική και τεχνολογική επιμέλεια της παρουσίασης είχαν η εικαστικός Βιβή Νικολαϊδου και ο φωτογράφος Ιάσονας Παλιούγκας.

20120606 1

20120606 2

 

Ο Κώστας Τσιλογιάννης, θα παρουσιάσει  ένα  ηχόραμα με τίτλο "Με έναν άλλο Θεό" το οποίο πραγματεύεται  δύο μεγάλες μουσουλμανικές  συγκεντρώσεις στη Θράκη. Μέσα από τις ασπρόμαυρες εικόνες παρουσιάζονται άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, στην πλειοψηφία τους αγρότες. Άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια ανάγκη επαφής με κάτι ανώτερο. Διεισδυτική  και μερικές φορές ‘’κλεφτή’’ η ματιά του φωτογράφου ακολουθεί τον άνθρωπο ως μονάδα αλλά και ως μεγάλη θρησκευτική ομάδα στην αναζήτηση του Θεού…

20120606 3

20120606 4