Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 7:30 το απόγευμα, η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου φιλοξενεί το Φωτογράφο Αλέξανδρο Βρεττάκο.

 

 

20130109 1

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο φωτογράφος θα κάνει μια βιογραφική παρουσίαση της δουλειάς του, από τα πρώτα του βήματα στην φωτογραφία μέχρι σήμερα, με τίτλο «Τα πάντα μπορούν να γίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα» . Θα μας μιλήσει μέσα από τις φωτογραφίες του για τα στάδια της εξέλιξής μέσα από τα θεματικά μονοπάτια , την διδασκαλία, και τα μοναχικά ταξίδια. Θα αναφερθεί σε γενικότερους προβληματισμούς του ερασιτέχνη φωτογράφου και θα παρουσιάσει τον δικό του τρόπο λειτουργίας γύρω από την φωτογραφία δρόμου.

20130109 2

Ο Αλέξανδρος Βρεττάκος γεννήθηκε το 1964 στην Κοζάνη, όπου ζει μέχρι σήμερα. Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων διετούς φοίτησης στην σχολή φωτογραφίας Branko Bajic στο Novi-Sad της Σερβίας, τα έτη 1986-88. Δίδαξε φωτογραφία στα ΝΕΛΕ και στα ΙΕΚ Κοζάνης τη δεκαετία του ‘90. Επίσης το ίδιο διάστημα οργάνωσε τμήματα φωτογραφίας και δίδαξε σε διάφορα προγράμματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2002 δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης το Φωτογραφικό Εργαστήρι Φωτοδίοδος όπου τα τελευταία δέκα χρόνια διδάσκει αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία. Έχει στο δυναμικό του δεκαοχτώ ατομικές εκθέσεις . Ασχολείται κυρίως με την ασπρόμαυρη φωτογραφία. Εμφανίζει και τυπώνει ο ίδιος τις φωτογραφίες του γιατί πιστεύει ότι όλη η διαδικασία της φωτογράφησης τελειώνει μόνο μετά από τη μεταφορά της τελικής εικόνας στο χαρτί. Από το 2002 ασχολείται και με την ψηφιακή φωτογραφία κάνοντας αρκετούς πειραματισμούς για την καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εικόνας. Ταυτόχρονα συνεχίζει την κλασική ανθρωποκεντρική φωτογραφία δρόμου των φωτογράφων του προηγούμενου αιώνα καθώς πιστεύει ότι η ζωή βρίσκεται κάπου εκεί έξω, ανάμεσα σε ουρανούς και θάλασσες, σε βουνά και δρόμους, εκεί που συναντάται ο άνθρωπος και το φως !

www.vrettakos.gr

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 7:30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά & Σταδίου), είσοδος ελέυθερη.

20130109 3