Προκήρυξη 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας "Δημήτρης Λέτσιος" Πρόσωπο στο Χώρο.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ

Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας

Σταδίου & Μανδηλαρά

Τ.Θ.1382 Τ.Κ. 38110 – ΒΟΛΟΣ

www.photovolos.gr

e-mailinfo@photovolos.gr 

 

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου προκηρύσσει τον  6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ»

 με θέμα : «Πρόσωπο στο χώρο».

Στόχος του διαγωνισμού  είναι να μας προβληματίσει σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος, αλλά και να μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τη φύση του σύγχρονου περιβαλλοντικού πορτρέτου.  

Από τους συμμετέχοντες ζητάμε να φωτογραφήσουν τον άνθρωπο μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του ή τον χώρο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει  ή διαμορφώσει ώστε να δημιουργήσουν μια δική τους εκδοχή του απεικονιζόμενου. Ως περιβάλλων χώρος, νοείται ο οικείος χώρος όπου κάποιος κινείται,  εργάζεται ή διασκεδάζει, αρκεί να τον χαρακτηρίζει και να αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του ή, γενικότερα, ο χώρος με τον οποίο αλληλεπιδρά.  

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να φωτογραφήσουν, εκτός από κάποιον τρίτο, τον εαυτό τους, ενταγμένο στο περιβάλλον το οποίο θεωρούν ότι περιέχει τα απαραίτητα στοιχεία που τον σκιαγραφούν.   

 

 ΒΡΑΒΕΙΑ - ΕΠΑΙΝΟΙ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο και 3ο), τρεις έπαινοι (1ος, 2ος και 3ος) και αριθμός αναρτήσεων, ο οποίος θα αποφασιστεί από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Τα  βραβεία θα συνοδεύονται από τα δώρα που αναγράφονται παρακάτω και οι έπαινοι από αναμνηστικά δώρα.

1ο Βραβείο

Φωτογραφική μηχανική Panasonic DMC-G5 κιτ με τον φακό 14-42mm

(www.galaiosphoto.gr)

2ο Βραβείο

Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεων, στο PARK HOTEL Βόλου

(www.parkhotel-volos.gr)

3ο Βραβείο

Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεων, στο PARK HOTEL Βόλου

(www.parkhotel-volos.gr)

 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.   Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας φωτογράφος (επαγγελματίας, ερασιτέχνης ή σπουδαστής σχολής φωτογραφίας), μέλος ή όχι της Φ.Λ.Β., που ζει μόνιμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς και κάθε αλλοδαπός φωτογράφος, που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.

2.   Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερις (4) φωτογραφίες, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες.

3.   Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά ή έχουν επεξεργασία, σε τέτοιο βαθμό που δεν παραποιούν την πραγματικότητα. Επίσης, δεν θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες που έχουν διακριθεί με βραβείο ή έπαινο σε άλλους εγχώριους ή διεθνείς διαγωνισμούς.

4.   Οι  φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή - αρχείο JPG - με όνομα το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 04 (για παράδειγμα giannispanos 01.jpg). Η μικρή πλευρά πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2000 pixel.

 ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

 1. Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται πρέπει να συνοδεύονται από το «Δελτίο Συμμετοχής» που ακολουθεί την προκήρυξη του διαγωνισμού.
 2. Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα 5 € ανά συμμετέχοντα.
 3.  Το κόστος  συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό:

201/313649-35

Δεληγιαννίδης Ιωάννης του Σάββα, Ρούτσιας Ανδρέας του Γεωργίου

ΙΒΑΝ λογαριασμού: GR7001102010000020131364935

Κωδ. SHIFT Τράπεζας: (BIC) ETHNGRAA

είτε συνοδεύει το CD/DVD με τις φωτογραφίες, είτε παραδίδεται στον ταμία της Φ.Λ.Β.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Κάθε φωτογράφος θα πρέπει να υποβάλλει τις φωτογραφίες του σε ψηφιακή μορφή (γραμμένες σε CD ή DVD) και τα υπόλοιπα συνοδευτικά, σε έναν φάκελο μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Οι συμμετοχές υποβάλλονται είτε με προσωπική παράδοση στα γραφεία της Φ.Λ.Β. (Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας Σταδίου & Μανδηλαρά) κάθε Τετάρτη 20:00 – 22:00, εκτός των επισήμων αργιών, είτε κατόπιν συνεννόησης με τον Ταμία του Δ.Σ. της Λέσχης κ. Γιάννη Δεληγιαννίδη, στο τηλέφωνο 6973900399, ή με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης κ. Βασίλη Νιμπή, στο τηλέφωνο 6974847055 τις απογευματινές ώρες, είτε αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, Τ.Θ.1382, Τ.Κ.38110 – Βόλος.

 

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 

 1. Η  Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού ή το έπαθλο εάν κριθεί απαραίτητο.
 2. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Φ.Λ.Β. και θα αποσταλούν στα e-mail των διαγωνιζόμενων. 
 3. Η σύνθεση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής είναι η ακόλουθη:

-Σταφυλλίδου Μαριλένα – Φωτογράφος   (www.marilenastafylidou.com/)

-Παπαϊωάννου Ηρακλής – Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (iraklis papaioannouwww.thmphoto.gr/?page_id=1583)

-Θωμάς Γερασόπουλος – Φωτογράφος (thomas-gerasopoulos.blogspot.gr www.thmphoto.gr/?page_id=1583)

-Νιμπής Βασίλης, Πρόεδρος Φ.Λ.Β.

-Φωτογράφος-μέλος της Φ.Λ.Β., ο οποίος θα οριστεί κατόπιν ψηφοφορίας  της ολομέλειας της Λέσχης και θα ανακοινωθεί σύντομα.

 1. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.
  1. Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν (βραβεία, έπαινοι και αναρτήσεις), θα παραμείνουν στο αρχείο της Φ.Λ.Β.  Οι φωτογραφίες (CD ή DVD) που δεν θα τύχουν διακρίσεων, για τεχνικούς λόγους, δεν θα επιστραφούν και μετά το πέρας του διαγωνισμού και της έκθεσης θα καταστραφούν.
  2. Η απονομή των βραβείων, επαίνων και διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης των έργων που θα διακριθούν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2014». Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα γίνει έγκαιρα γνωστός με δημοσίευση στον ειδικό φωτογραφικό τύπο, στις ημερήσιες εφημερίδες του Βόλου, στην ιστοσελίδα της Φ.Λ.Β. και στα e-mail  όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.
  3. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή, από μέρους των διαγωνιζομένων, όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ 

-          Η Φ.Λ.Β. διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της σύμφωνα με το καταστατικό της με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD, ανάρτηση στην ιστοσελίδα της κ.λπ.), οι δε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων φωτογραφιών τους στη Λέσχη. H Φ.Λ.Β. είναι υποχρεωμένη να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.

-          Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε φωτογράφου-δημιουργού, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτογραφία που μας αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων.

-          Η ΦΛΒ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή ή κλοπή της φωτογραφίας.

-          Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία.

-          Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

-          Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Η ΦΛΒ ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ανωτέρω ενδεχόμενες παραβιάσεις θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.

Δελτίο συμμετοχής: 

https://www.dropbox.com/s/rgqcplnmcz5jmi4/6th%20PD%20deltio%20symmetochis.doc

Προκήρυξη 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ» 

https://www.dropbox.com/s/rvd4dsadmqfc5rd/6th%20Diagonismos%20fotografias.pdf