Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου προκηρύσσει τον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ» με θέμα: «Πόλεις».

 

diag2015 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ
Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας
Σταδίου & Μανδηλαρά
Τ.Θ.1382 Τ.Κ. 38110 – ΒΟΛΟΣ
www.photovolos.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πόλεις, ένας χώρος κατασκευασμένος από τους ανθρώπους. Η δομή τους, η αλληλο-επίδρασή τους με τον άνθρωπο, κάτοικο ή επισκέπτη. Η κίνηση των ανθρώπων και η συνεχής αναδιαμόρφωση του χώρου από την παρουσία ή την απουσία του ανθρώπου.

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΕΠΑΙΝΟΙ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο & 3ο), τρεις έπαινοι (1ος, 2ος & 3ος) και αριθμός αναρτήσεων, ο οποίος θα αποφασιστεί από την Κριτική Επιτροπή του Δια-γωνισμού. Τα βραβεία θα συνοδεύονται από αναμνηστικά δώρα. Στα βραβεία και τους επαίνους θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα και σε όλες τις φωτογραφίες που θα διακριθούν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, ή σπουδαστής σχολής φωτογραφίας, μέλος ή όχι της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς και κάθε αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.
2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερις (4) φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες (RGB).
3. Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που δεν παραποιεί την πραγματικότητα.
4. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg) με όνομα το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 04 (για παράδειγμα eponimo_onoma_01.jpg). Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2362 pixel και η μεγάλη ελάχιστη διάσταση 3543 pixel (ελάχιστη διάσταση 20Χ30 εκατοστά στα 300dpi). Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή το λογότυπο του φωτογράφου.
5. Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται πρέπει να συνοδεύονται από το «Δελτίο Συμμετοχής» που ακολουθεί την προκήρυξη του διαγωνισμού.
6. Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα 5.00€ ανά συμμετέχοντα.
7. Το κόστος συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό: Εθνική Τρά-πεζα, IBAN GR 6901107810000078100178090, Δικαιούχος Δαπόντα Ελένη του Ιάσονα, SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA.
8. Το CD ή DVD που περιέχει τις φωτογραφίες θα πρέπει να αποσταλεί σε φάκελο στην ταχυδρομική θυρίδα της Λέσχης (Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, Τ.Θ.1382 Τ.Κ.38110 - Βόλος) και να περιέχει το δελτίο συμμετοχής του διαγωνισμού και την απόδειξη κατάθεσης του δικαιώματος συμμετοχής. Η επίδοση του φακέλου με το CD ή DVD, συνοδευόμενο από το δελτίο συμμετοχής, μπορεί να γίνει και αυτοπροσώπως στον ταμία της Λέσχης κύριο Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη, στον οποίο μπορεί να δοθεί και το δικαίωμα συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως στο 6947151898.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Κάθε φωτογράφος θα πρέπει να υποβάλλει τις φωτογραφίες του και τα υπόλοιπα συνοδευτικά μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν και αυτοπροσώπως είτε στα γραφεία της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου (Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας Σταδίου & Μανδηλαρά) τις Τετάρτες 4 & 11 Οκτωβρίου 2017 από τις 20:00 έως τις 22:00, είτε κατόπιν συνεννόησης με τον ταμία της Λέσχης κύριο Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη (τηλ. 6947151898), μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017. Κατόπιν συνεννοήσεως με τον κύριο Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη μπορούν να απο-σταλούν και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Λέσχης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 • Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού ή τα έπαθλα εάν κριθεί απαραίτητο.
 • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και θα αποσταλούν στα e-mail των διαγωνιζόμενων.
 • Η σύνθεση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017.
 • Η κριτική επιτροπή θα συνεδριάσει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017.
 • Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.
 • Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν (βραβεία, έπαινοι και αναρτήσεις), θα παραμείνουν στο αρχείο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Οι φωτογραφίες (CD ή DVD) που δεν θα τύχουν διακρίσεων δεν θα επιστραφούν και θα καταστραφούν.
 • Η απονομή των βραβείων, επαίνων και διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαι-νίων της έκθεσης των έργων που θα διακριθούν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2017». Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα γίνει έγκαιρα γνωστός με δημοσίευση στον ειδικό φωτογραφικό τύπο, στις ημερήσιες εφημερίδες του Βόλου, στην ιστοσελίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και στα e-mail όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.
 • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή, από μέρους των διαγωνιζομένων, όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ

 • Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της σύμφωνα με το καταστατικό της με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD, ανάρτηση στην ιστοσελίδα της κ.λπ.), οι δε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων φωτογραφιών τους στη Λέσχη. H Φωτογραφική Λέσχη Βόλου είναι υποχρεωμένη να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.
 • Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε φωτογράφου-δημιουργού, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτογραφία που μας αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων.
 • Η ΦΛΒ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή ή κλοπή της φωτογραφίας.
 • Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία.
 • Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
 • Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ενδεχόμενες παραβιάσεις όπως ανωτέρω θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού είναι:

 • Κυριάκος Kόκκος: ζει στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και διαγωνισμούς φωτογραφίας και πολλές φωτογραφίες του έχουν λάβει βραβεία και διακρίσεις. Διδάσκει σε σεμινάρια και workshop φωτογραφίας στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία και αλλού. Είναι Γενικός Έφορος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας.
 • Κώστας Κομνηνός: γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα σε σχολές και ιδρύματα του Βόλου και της Περιφέρειας. Επίσης διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα για την προετοιμασία των υποψηφίων στις Σχολές Καλών Τεχνών. Από το 1999 έως σήμερα διδάσκει ελεύθερο σχέδιο, χρωματολογία και οπτική σύνταξη στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου.
 • Κώστας Κρουστάλλης: γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια φωτογραφίας και δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας fplus και μέλος της διεθνούς φωτογραφικής κολεκτίβας BULB. Ζει και δραστηριοποιείται στην πόλη της Λάρισας όπου και διατηρεί τη δικιά του φωτογραφική επιχείρηση.
 • Λέων Μουρτζούκος: γεννήθηκε και ζει στο Βόλο. Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και παρακολούθησε σεμινάρια εφαρμοσμένης και καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην Αθήνα και τα Ιωάννινα. Εργάστηκε ως επαγγελματίας φωτογράφος για σειρά ετών. Από το 1991 είναι επιμορφωτής της Φωτογραφικής Ομάδας του «Διαύλου». Από το 1997 είναι εκπαιδευτής φωτογραφίας στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου, όπου διδάσκει Τεχνικές studio και Ασπρόμαυρη φωτογραφία. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. από την πρώτη Γενική Συνέλευση της Λέσχης το 2006 μέχρι το 2009, και από το 2016 μέχρι σήμερα.
 • Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης: γεννήθηκε στην Κοζάνη και ζει στο Βόλο. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Τμήμα Φωτογραφίας του ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της φωτογραφίας στο Βόλο, όπου και διατηρεί φωτογραφείο.

Αρχεία - αναλυτικότερες πληροφορίες: