Το θέατρο, ο χορός και γενικά τα διάφορα δρώμενα αποτελούν από την αρχαιότητα κύρια μέσα έκφρασης των ανθρώπων. Λειτουργούν ως δίοδος για τα ένστικτα, τα βαθιά συναισθήματα και τις ανησυχίες και παράλληλα μεταφέρουν τις πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές αξίες κάθε εποχής στη διάρκεια των αιώνων. Η φωτογραφία είναι ένα σχετικά νέο μέσο, που ο κύριος σκοπός δημιουργίας του υπήρξε η καταγραφή της πραγματικότητας. Είναι όμως μόνο αυτό; Δημιουργεί ο φωτογράφος ένα νέο έργο τέχνης από ένα ήδη υπάρχον ή απλώς προσπαθεί να αποτυπώσει το ίδιο το θέμα;

Η φωτογράφηση ενός καλλιτεχνικού έργου αποτελεί κάθε φορά ένα στοίχημα για τον φωτογράφο, όχι τόσο λόγω των τεχνικών δυσκολιών αλλά κατά πόσο θα μπορέσει να δημιουργήσει και ο ίδιος ένα νέο έργο τέχνης. Οι συμμετέχοντες στην έκθεση εμπνέονται, πειραματίζονται και εικονοποιούν λαϊκά δρώμενα, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις σε αυτοτελή έργα. Ο καθένας με τη δική του ματιά μας μεταφέρει στην κάθε παράσταση, ίσως όμως ανοίγει και ένα παράθυρο στον ίδιο του τον εαυτό.

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Βόλου 2016», το πρώτο Φεστιβάλ αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες, παρουσιάζοντας έργα των μελών της, με φωτογραφίσεις κάθε είδους δρώμενων.

afisa

Εικόνες