Έκθεση Φωτογραφίας «ΑΠopsis – ΚΑΤopsis» - «Ο τόπος από κοντά... κι από ψηλά».

 

Στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου συνεδρίου “Marketing  και Branding Τόπου» - στρατηγικής προβολής και ταυτότητας τόπου που θα γίνει στο Βόλο από 30 Μαρτίου μέχρι  1 Απριλίου, η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις αστικού πολιτισμού, παρουσιάζει την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 20.30 στο ισόγειο  του Κέντρου Νεότητας «Δίαυλος» (Τοπάλη 14), την φωτογραφική ανησυχία των μελών-πολιτών της πόλης με θέμα: «ΑΠopsis – ΚΑΤopsis» - «Ο τόπος από κοντά... κι από ψηλά».

Τα ανήσυχα μάτια των φωτογράφων δούλεψαν  πάνω στο θέμα περίπου για ένα μήνα προσπαθώντας να ανακαλύψουν την πόλη του Βόλου  μέσα από τα όρια και της προεκτάσεις της, το σχήμα και τα περιγράμματά της. Η  πόλη από:  χαμηλά – ψηλά – μακριά – κοντά, τα αστικά μέτωπά της, τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της, η επώνυμη και η λαϊκή-ανώνυμη αρχιτεκτονική της, τα αστικά κενά – υπολείμματά της, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί  χώροι της, οι χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες  που προκύπτουν από τον  αστικό σχεδιασμό, οι κινήσεις – ροές στην πόλη, τα εναπομείναντα κελύφη κατοικιών αλλά και εργοστασιακών τα οποία επιζητούν τη σύγχρονη ζωή στην πόλη, οι ευτυχισμένες  και δυστυχισμένες γωνιές της , η πόλη στο φως και στο σκοτάδι, η πόλη ως μνήμη και ως ένα σύνολο πραγμάτων: επιθυμιών, ανταλλαγών, βιωμάτων.

Στην ομάδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου συμμετέχουν οι: Αποστόλης Αλεξίου, Γιάννης Γερόπουλος, Βάνα Γεωργαλά, Μάρω Δημουλή, Τάσος Ευαγγέλου, Κωστής Ζούβας, Παναγιώτης  Καραΐσκος, Νατάσα Καρακατσάνη, Γιάννης Κοϊνάκης, Δημήτρης Μαραγκόζης, Βασίλης Νιμπής, Λευτέρης Πλαβός, Γιάννης Σκιαθίτης, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Δημήτρης Τσιουβάκας. Συντονισμός ομάδας: Λευτέρης Πλαβός.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να «επέμβουν» στις φωτογραφίες των καλλιτεχνών, αφήνοντας το δικό τους σχόλιο – ίχνος, ανοίγοντας έτσι ένα ουσιαστικό διάλογο για το παρόν της πόλης. Διάρκεια έκθεσης:22/3/2012 – 6/4/2012. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 10:00 - 22:00.