"Θυμάμαι την Αλίκη ως ράφτρα στη Νέα Υόρκη του 1857, να παλεύει για καλύτερες συνθήκες εργασίας και λίγα χρόνια αργότερα, τα τραπουλόχαρτα να της χαρίζουν μια μέρα να γιορτάζει και να διεκδικεί την έξοδό της απ’ τη λαγότρυπα.

20120409 1

Θυμάμαι την Αλίκη ως επαναστάτρια δίπλα στον Λένιν ή στη Δύση του ΄60, να απαιτεί ισότητα, αλληλοσεβασμό και ίσες ευκαιρίες, χωρίς να ξεχνά πως είναι μάνα της Ευρώπης, κόρη της Αμερικής και της Ασίας, γιαγιά της Αφρικής.

Θυμάμαι την Αλίκη σε κάθε γωνιά της Γης, να γεννιέται και να γεννά, να μεγαλώνει και να ονειρεύεται, να εργάζεται και να δημιουργεί, να διδάσκει και να διδάσκεται, μέχρι να καταφέρει να βγει τελείως από τη λαγότρυπα και να τρέξει ελεύθερη στο δάσος."

20120409 2

15 μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για τη γυναίκα του σήμερα, μέσα από ένα πολυφυλετικό φίλτρο, προσπαθώντας με γραμμικό τρόπο να σκιαγραφήσουν τον κύκλο της ζωής της. Φωτογραφίες γυναικών διαφορετικών ηλικιών, κοινωνικών τάξεων και εθνοτήτων συνθέτουν, χωρίς εξωραϊσμούς ή δραματοποιήσεις, το παζλ μιας γυναίκας, της Αλίκης. Το όνομα της δανεισμένο από την ηρωίδα του γνωστού παραμυθιού του Λούις Κάρολ, θα μπορούσε αλληγορικά να αναφέρεται σε κάθε γυναίκα που τολμά να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου σε συνεργασία με το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 9 Απριλίου, στις 20:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Λεωφόρος Σταδίου και Μανδηλαρά).

20120409 3

Εκθέτουν οι:
Αποστόλης Αλεξίου
Γιάννης Γερόπουλος
Γιάννης Δεληγιαννίδης
Μάρω Δημουλή
Μελίνα Διχτά
Νατάσα Καρακατσάνη
Παύλος Καρανίκος
Βασίλης Νιμπής
Νικόλας Παπαθανασίου
Θοδωρής Πατακιούτης
Λευτέρης Πλαβός
Ανδρέας Ρούτσιας
Γιάννης Στρατουδάκης
Δημήτρης Τσιουβάκας
Νικόλας Χρυσός

Κείμενο - Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Στρατουδάκης

Διάρκεια Έκθεσης: Από 9/4 έως και 25/4/2012. Ώρες λειτουργίας εκθετηρίου: Δευτέρα - Παρασκευή, 17:00-21:00, εκτός των αργιών του Πάσχα.

20120409 4