Στο  φωτογραφικό χειμώνα  του Απριλίου θα ταξιδέψουμε στη μακρινή Κίνα και θα επισκεφτούμε την Κοσμοπολίτικη Σαγκάη, το αυθεντικό Ξιτάνγκ, τη Βενετία της Ανατολής που καθρεπτίζεται στην πόλη του νερού Σουτσόου και το Αυτοκρατορικό Χανγκτσόου, που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της αχανούς χώρας.

events 20140310 1

Η Σαγκάη, η οικονομική  πρωτεύουσα της Κίνας ήταν ένα ψαροχώρι μέχρι το 1700, για να μεταμορφωθεί σε κοσμοπολίτικη πόλη την περίοδο του μεσοπολέμου και να φθάσει στο σημερινό μεγαλείο μετά το 1990. Το Σουτσόου, περιφερειακή πρωτεύουσα για αιώνες αναπτύχθηκε,  μέσα από τα κανάλια και την εύκολη μεταφορά, σε κέντρο του ρυζιού και του μεταξιού. Το Ξιτάνγκ παρέμεινε μια κωμόπολη παρά τη μακραίωνη ύπαρξή της, που όμως κράτησε το παραδοσιακό της  χρώμα και κατακλύζεται από τουρίστες. Το Χανγκτσόου, αυτοκρατορική πρωτεύουσα για 2 αιώνες, το άλλο άκρο του Πεκίνου στο μεγάλο κανάλι στολίζεται με πανέμορφους κήπους, λίμνες και διαδρόμους αναψυχής, και αναδύει μια γλυκιά αύρα αρχοντιάς. Όλες αυτές οι περιοχές δεν κατακτήθηκαν από εχθρούς, εκτός από την Ιαπωνία το 1937, αλλά έζησαν το δράμα των πολέμων μέσα από τις ατελείωτες διαμάχες  των δυναστειών.

Στο ταξίδι μας αυτό θα  επισκεφθούμε την πόλη της Σαγκάης, τους κήπους της και τους ναούς της, την μοντέρνα περιοχή του Πουντόνγκ, την ευρωπαϊκή προμενάδα του Μπουντ, την πλατεία του Λαού και τον πανάκριβο πεζόδρομο της αγοράς, θα δούμε ακροβάτες και θα κάνουμε βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Χουανγκπού. Στο Σουτσόου θα δούμε κήπους, θα κάνουμε βόλτα στα κανάλια, θα δούμε το λόφο του τίγρη και τα μεταξωτά της. Στο Ξιτάνγκ θα κάνουμε μια βόλτα στο κεντρικό κανάλι και στο Χανγκτσόου θα βολτάρουμε στη λίμνη και στους διαδρόμους αναψυχής της,  θα δούμε το ήχος και φως στη λίμνη και  θα επισκεφτούμε  το μοναστήρι και το γελαστό βούδα. Θα κρατήσουμε στη μνήμη μας όμορφα τοπία, εντυπωσιακά κτήρια, απίστευτου κάλλους ανθρώπινες κατασκευές, αλλά και τις  μορφές των ανθρώπων,  άλλες ήρεμες, άλλες ξερακιανές,  άλλες άγριες και άλλες ασθμαίνουσες  στο απίστευτα γρήγορο ρυθμό της σημερινής Κίνας.

events 20140310 2

Ένα ταξίδι  στον  κόσμο του νερού και των κήπων, στον παραδοσιακή και τη μοντέρνα Κίνα, σε ένα μίγμα  παλαιάς και μοντέρνας  κίνησης, σε ένα μίγμα ανθρώπων θρησκειών και κουλτούρας, ένα ταξίδι στο  χρόνο,  ένα ταξίδι στο μέλλον, ένα ταξίδι με φαντασία, θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην  φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ Όπερα(Όγλ 1) την Πέμπτη 10  Απριλίου 2014 στις 21:00.

Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

events 20140310 3