Ο φωτογραφικός χειμώνας, αναμένοντας την άνοιξη του 2014,  θα μας ταξιδέψει, μέσα από την ατμόσφαιρα του  καφέ Όπερα, πέρα από τα όρια της Ασίας, κάνοντας στάση στην  νοτιοανατολική εσχατιά  της γης, στην μακρινή Αυστραλία, για να κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στην άλλη πλευρά του πλανήτη όπου το καλοκαίρι έχει τη θέση του δικού μας χειμώνα.

 

events 20140213 1

Στην χώρα έφθασαν πρώτοι οι Ολλανδοί το 1606 ανατολικά και το 1616 δυτικά, χωρίς να στήσουν οικισμό ή να διεκδικήσουν τη χώρα. Ακολούθησαν οι Γάλλοι και οι Άγγλοι.  Η σημερινή Αυστραλία ξεκίνησε το πέρασμά της στην Ιστορία  μόλις 240 χρόνια πριν, όταν ο Κάπταιν Κούκ  έφθασε στον κόλπο του σημερινού Σύδνεϋ το 1770 και να φτάσουν στο ίδιο σημείο οι πρώτοι άποικοι το 1788. Η αποικία άρχισε να στήνεται με τους καταδίκους της Αγγλίας και συνολικά η χώρα θα έχει 6 αποικίες, οι οποίες θα ενωθούν σε ομόσπονδο κράτος το 1901.

Στο ταξίδι μας αυτό θα δούμε το Πέρθ, πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, τον μεγάλο βράχο Ουλουρού, τα όρη Όλγκας, το Άλις  Σπρίνγκς στο κέντρο της χώρας, το Καίρνς και το μεγάλο κοραλλιογενές φράγμα, το Μπρίσμπαιϊν, πρωτεύουσα της  Κουίνσλαντ, το Σύδνεϋ, όπου θα ανέβουμε τα σκαλιά  της  Όπερας, θα περπατήσουμε στην περίφημη  γέφυρα, θα πάμε στο Ολυμπιακό Πάρκο  και θα βολτάρουμε στο λιμάνι Ντάρλινγκ. Ένα πέρασμα από την πρωτεύουσα  Καμπέρα και το ταξίδι θα συνεχιστεί στη νήσο Τασμανία, στην πρωτεύουσα Χόμπαρτ, στο κάτεργο του Πορτ Άρθουρ και την Πόλη του Λώνσεστον. Η περιήγηση θα κλείσει με την Μελβούρνη, την 3η σε μέγεθος Ελληνική Πόλη με τον Ναό του Αγίου Πατρικίου, τους βοτανικούς κήπους, τον ποταμό  Γιάρρα και το Ολυμπιακό Στάδιο.

Ένα ταξίδι  σε έναν   κόσμο  διαφορετικό,  σε ένα κόσμο καινούργιο, σε μια χώρα που έχει τόσο διαφορετικά  τοπία και τόσο διαφορετικό κλίμα. Μια χώρα αντίγραφο της Ευρώπης και του Δυτικού Κόσμου, μια χώρα που αντιπάλους έχει την ίδια τη φύση και την απεραντοσύνη του χώρου,  με μοναδικά τοπία,  με απέραντες πεδιάδες και ατέλειωτη έρημο, με εμφανή την διαφοροποίηση στο εσωτερικό της χώρας από τα παράλια, τόσο του χώρου , όσο και της ζωής  και με έντονη την συνεχή θέληση για πρόοδο και ευημερία, θα βιώσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην  φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ Όπερα(Όγλ 1) την Πέμπτη 13  Φεβρουαρίου 2014 στις 21:00.

Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

events 20140213 2