ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού Π.Θ. (Κατεύθυνσης Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου) και ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων της Αφήγησης (ΠΟΦΑ), σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Προσχολικής Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και τη φωτογραφική ομάδα OramaPhotos, με την ευγενική υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΦΗΓΗΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτσης» (παραλιακό συγκρότημα, κτίριο «Αλ. Δελμούζος», 3ος όροφος) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, στις 16 Μαρτίου 2016, στις 18:00.

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν οι:
-Τασούλα Τσιλιμένη, Αν. Καθηγήτρια Π.Θ. - Φωτογραφία, αφήγηση και δημιουργική γραφή
-Ηρακλής Παπαϊωάννου, Διευθυντής Μουσείου φωτογραφίας Θεσσαλονίκης - Φωτογραφία και αφήγηση: φανερές αποκλίσεις και υπόγειες συγκλίσεις
-Κωστής Αντωνιάδης, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας - Χίλιες λέξεις ή μια σιωπή
-Νικόλαος Γραίκος, Διδάκτωρ, Σχολικός Σύμβουλος Ν. Πιερίας - Μαθητικές δράσεις φωτογραφικών αφηγήσεων
-Ιωάννης Κοϊνάκης, εκπαιδευτικός - Η φωτογραφία ως μέσο αφήγησης στην εκπαιδευτική διαδικασία: ένα παράδειγμα εφαρμογής στην ιστορία της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου

Στο χώρο της ημερίδας θα εκτίθενται φωτογραφικά έργα μαθητών/τριών τηςΣΤ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που δούλεψαν ομαδικά και με εμψυχωτές τους εκπαιδευτικούς Παλαμιώτου Β. και Χαρατσή Κ., τη διευθύντρια του σχολείου Μουζαλά Δ. και τη σχολική σύμβουλο Αργύρη Β. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν και δυο εργαστήρια (15:30-17:30) με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων κατά προτεραιότητα εγγραφής.
-Εργαστήριο Α’: Εισαγωγή στη συνειρμική φωτογραφική αφήγηση, Γιάννης Στρατουδάκης & Νατάσα Καρακατσάνη
-Εργαστήριο Β’: Οργανώνοντας φωτογραφικές μαθητικές δράσεις φωτογραφικών αφηγήσεων, Νικόλαος Γραίκος
Πληροφορίες/εγγραφές για τα εργαστήρια: καθημερινά από 10:00-12:00 (εκτός Τετάρτης). Επικοινωνία με την κ. Ελένη Κονταξή, στο τηλ. 2421074744 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .